lauantai 12. helmikuuta 2011

Meillä on poikasia :)

Zeus&Donna -kutu onnistui oikein hyvin ja tällä hetkellä pesässä on hyvä määrä pieniä siimahäntiä. Määrää on vaikea arvioida, sillä pistiaa on pinnassa todella paljon. Minne vain katseensa tuolla kohdistaakin, näkee poikasryppäitä. Zeus hoitaa pesää tunnollisesti edelleen. Toivon oikein monta selviytyjää tästä poikueesta, joka ei vaatinut minkäänlaisia toimenpiteitä, jotta kalat kutuhommiin ryhtyivät. Olisipa aina näin helppoa!

PS: Liitän tähän millian kommentin tuosta kutulaatikon valojen päällä pitämisestä. Ensi kerralla siis voi ihan huoletta valot pitää päällä:
Taitaa olla legendaa tuo mätimunien valoherkkyys? En nimittäin ymmärrä miksi laji minkä munat ovat valoherkkiä sijoittaisi ne mahdollisimman lähelle pintaa tai jopa pinnan yläpuolelle vaahtokukkulan huipulle. Evoluutio olisi hoidellut koko lajin ajasta ikuisuuteen aika päiviä sitten jos niin olisi.
Mulla on aina taistojen kutuloorissa valot päällä. En ole huomannut että kuplapesän sijainnilla olisi suhdetta valaisimen sijaintiin.
Että anna olla valot päällä vaan niin kasvit jaksaa paremmin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti