torstai 10. helmikuuta 2011

Zeus&Donna -kutu

Vaikka onkin hieman pettymyksiä taas sattunut, tänään olen saanut kuitenkin iloita Zeuksen ja Donnan kudun seuraamisesta. Saa nähdä, selviytyykö useampi poikanen, kun kutulootana on tällä kertaa ihan kunnolla sisustettu allas suodattimineen ja valaisimineen. Kutu edistyi hyvin ja munia näyttää olevan oikein hyvä määrä pistian ja vesisaniaisten seassa. Pesä on melko suuri ja munat vielä toistaiseksi hajallaan pesässä, mutta Zeus vaikuttaa hyvältä iskältä ja siirtelee munia ahkerasti.

Ainoa vaikeus tuossa lootassa näkyy olevan, etten osaa päättää, pidänkö valoja vai en. Mätimunat ovat tietääkseni melko valonherkkiä, joten olen tyytynyt vain pieniä hetkiä pitämään valoa päällä. Huomenna illalla sitten pidemmäksi aikaa .

Kamerani tai tietokoneeni sanoi tänään poks. Kameralla saa kyllä kuvia otettua, mutta koneelle siirrettyä niitä ei näy. En tiedä, kummassa vika nyt on, mutta olisi kiva jos kamera alkaisi toimimaan, jotta saa kuvailtua noita kalojakin. Zeuksen ja Donnan puuhista sain kuvia otettua, mutta ne ovat ikävä kyllä juuri näitä kuvia, joita en koneelle pysty siirtämään.

2 kommenttia:

  1. Taitaa olla legendaa tuo mätimunien valoherkkyys? En nimittäin ymmärrä miksi laji minkä munat ovat valoherkkiä sijoittaisi ne mahdollisimman lähelle pintaa tai jopa pinnan yläpuolelle vaahtokukkulan huipulle. Evoluutio olisi hoidellut koko lajin ajasta ikuisuuteen aika päiviä sitten jos niin olisi.
    Mulla on aina taistojen kutuloorissa valot päällä. En ole huomannut että kuplapesän sijainnilla olisi suhdetta valaisimen sijaintiin.
    Että anna olla valot päällä vaan niin kasvit jaksaa paremmin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, millia. Tuolla tavalla maalaisjärjellä ajateltuna ei olisi taas tarvinnut pähkäillä tyhjänpäiväisiä. :D Olen nyt antanut valojen olla päällä. Tämä olettamus tuli siitä, kun jostain luin, että kaikkien lajien mätipallerot olisi valolle herkkiä. Kivempihan noita pomppijoita on valon kanssa seuraillakin. :)

    VastaaPoista