maanantai 14. helmikuuta 2011

*vilin vilin* -kuuluu poikaslaatikosta

..kun pikku taistelukalanpoikaset siellä vilistävät menemään. Useita kymmeniä noita varmuudella on nyt hengissä. Tänään Zeus lähti yksiöön mököttämään, ja poikaset joutuvat nyt pärjäämään omillaan. Huomenna virittelen artemia-automaatin altaaseen. En ole ennen kokeillut tuota, saapa nähdä onnistuuko. Ideana tuon hankkimisessa oli, että poikaset saisivat nälkäisinä syödäkseen. Viime kudussa syötin käsipelillä poikaset, ja tuntuu, että siksi selviytyjiä on noin vähän eikä niiden kasvu ollut kovin tasaista. Toivottavasti nyt menee vähän rutiinimmin, kun allaskin on isompi -totta ne poikaset nyt osaavat sieltä etsiä ruokaa?

Viime kerrallahan tein kaiken, mitä ikinä mistään luin; pyydystin poikasia pienemmän verkon sisälle, jotta voisin ruokkia paremmin. Pari päivää tätä jatkettuani huomasin, että verkon ulkopuolelle jääneet poikaset olivat paljon isompia, joten vapautin loputkin. Ruokintakin oli vähän epäsäännöllistä, sillä en vain osaa olla kellontarkka. Jospa nyt onnistuisi paremmin.

Jos jollekin tulee mieleen jotain vinkkejä tuollaisen ilmapumpulla toimivan artemia-automaatin käytöstä, minulle saa vinkata. En nimittäin saanut suomenkielisiä ohjeita tuon hautomon mukana. Olen nyt erilliseen pulloon laittanut artemiaa esikasvatukseen, saavat siellä porista huomiseen saakka, jonka jälkeen siirrän ne tuohon automaattiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti