tiistai 30. elokuuta 2011

Kake aikalailla entisellään..

..hirmu reippaana kuitenkin kerjäämässä heti evästä, kun altaan luo menen. Mietin kovasti eilen illalla, että onko näitä vesipöhöjä monentyyppisiä. Muistelin tuttavaa, jonka kalalle tuli hyvästä hoidosta huolimatta jokin suolistotulehdus, jonka seurauksena kala turposi ja lopulta kuoli. En osaa sanoa, mistä tämä Kaken tilanne nyt johtuu, varmaan monen asian yhteissumma. Sillä on varmasti heikkoutta vielä muuton jälkeen, ehkä vedenvaihtoväli oli liian pitkä, ehkä korkeampi ikä herkistää, ehkä näin vain kävi, ehkä. Olen kovasti myös miettinyt Kaukasta ja DaCapoa, jotka on pitkäeväisimmät kalat minulla. Ne käyttäytyvät eri tavalla, kuin muut kalani, eivät ole alun alkaenkaan olleet niin innokkaita. Ne tuntuvat herkemmiltä, kuin muut kalani. Haluaisin muiden taistelukalakasvattajien kommentteja tähän asiaan. Kaukas ja DaCapo on minulla ainoat pitkäeväiset HM taistelukalat, eikä minulla aiempaa kokemusta niistä ole. Ne rätköttävät paljon enemmän pohjalla, kuin muut kalani. Onko tällainen käytös normaalia pitkäeväisille kaloille?

2 kommenttia:

  1. Ei ole löhöily millekään taistolle normaalia. Kyllä niiden kuuluu hillua ympäriinsä samoin kuin huntu- tai lyhyteväisten taistojen, mutta onhan se valitettavasti selvä että kun eviä on isommin niin ne hidastaa menoa ja vaatii enemmän voimia kalalta kuskata niitä pitkin allasta. Siksi kannattaa pitää virtaus ihan minimissä niillä ja järjestää muunlaista liikuntaa niille kuin jatkuva virtausta vasten uinti, esim. peilitreenejä tai sijoittaa naapurin taistot sillain että niistä on mahdollista nähdä vilaus. Eli sellaista että ne voi itse päättää milloin riehuvat ja milloin lilluvat.
    Hyvä puoli tuossa löllöttelyssä on muuten se että ne ovat pohjalla, koska jos olisivat pinnassa roikkumassa niin se kielisi hengitysvaikeuksista (voi johtua kidusloisista/iholoisista tai chilodonellasta useimmin just taistoilla).
    Ja mitä vesipöhöön tulee, niin se on yleisnimitys vähän kaikesta tulehduksesta ja krempasta mikä kerää nestettä vatsaonteloon. Aina ei suomut nouse pystyyn ja vaikka vähän nousisikin, niin alkuvaiheessa on mahdollista hyvällä hoidolla ja lääkinnällä parantaa potilaan vointia niin että se siitä tokenee melkein entiselleen. Ole kuitenkin tarkkana, koska pöpö voi tehdä uuden iskun ihan milloin vaan.
    Lääkekaappiin Fungus Clearia, Multicuraa ja Gyrodolia niin niillä selviää melkein kaikista taistojen vaivoista.

    VastaaPoista
  2. Suurkiitos, millia! Kake on, kuten ylempänä totesin, reipastunut, mutta mahan turvotus ei ole laskenut. Olen antanut nyt parina päivänä sille kerran päivässä ihan vain pari raetta sinne. Syökin todella hanakkaasti. En tiedä, mitä tehdä... En mä voi sitä kokonaan ilman ruokaakaan jättää. Ensin se oli pari päivää kokonaan paastolla, nyt olen antanut niin vähän kuin pystyn hyvälaatuista raetta. Mulla on konstit lopussa, mitä tehdä kalalle, joka on selvästi sairas mutta jolla kuitenkin elämäniloa niin, että jaksaa tulla kerjäämäänkin kun altaalle menee?

    VastaaPoista