torstai 29. syyskuuta 2011

Muuta akvaarioasiaa.

Jostain syystä muuton jälkeen minun kaikki miekkakasvit on jotakuinkin. Kutistuneet. Olemattomiin. Rakastamani vesimiekat. Olen harkinnut niiden pelastamista nyt altaista johonkin pienempään kippoon, jonne lyön sitten sellaiset hiilarilitkut että varmasti alkaa yhteytys. Njääh, tosi kurjaa, kun kasveista tykkäävä ihminen ei onnistu niiden hoidossa. Helpoksi kutsuttu red diamondkin on edelleen yhtä pieni kuin silloin, kun ostin sen, ja lisäksi sen piti helposti tehdä uusia kasveja, no se on yhden poikasen kasvattanut juureensa. Sekin on lähestulkoon kuollut nyt.

Noh, tuumasta toimeen. Mulla on tuolla yks 40W kasvipolttimolla oleva energiansäästölamppuhärpäkkä, hiilidioksidilevittimen ajattelin rakennella joko passiivilevittimenä tai sitten yhdistää suodattimen diffuussoriin ja pohjamateriaaliksi dupla groundia, joka on kyllä käytettyä. Sain sen siskoltani, kauhean kaunis materiaali se ei ole, mutta itselläni on hyviä kokemuksia siitä rönsyliljojen ja traakkipuun juurruttamisessa.

Ajattelin nyt jättää 128 litraiseen altaaseeni ainoastaan isoimman vesimiekan ja aromivedensuosikit, jotka on nyt alkaneet siellä viihtymään erinomaisesti. Kaikki muu pois, eli tunkua tulee kyllä uuteen altaaseen. Nitraattia pitää varmaan vain lisäillä sitten... Sinne samaan soppaan saa mennä tiikerilumme, joka elää kituen, vitamelalehdet, jotka nyt ovat alkaneet taas versoa, pikku/sirosuokit, ja tuo kaisla tuolta. Oliko se nyt sarakaisla. Joten, 128 litraienn täytyy sitten sisustella uudelleen. Tänään löysin rannalta kaksi tosi hienoa kippuraista, aika pientä kantoa, joten ne löytänevät tiensä sinne.

Huomenna meinaan lähteä käymään Haaparannassa, JIPPII!! Ajattelin ottaa sieltä mukaani jonkun ihan uuden parven tuonne 128 litraiseen. Ehkäpä, jos löytyy, sinne ilmestyy helmiseeprakaloja. Samalla olisi aika jo pikku hiljaa siirtää nuo leväbarbiteinit tuonne 500 litraiseen, samoin nuolinoitamonnit pitäisi siirtää. Eipä tuonne 128 litraiseen sitten jääkään kuin muutama taistelukalatyttö sekä kaksi suppusuuta (olen menettänyt näitä ihania kaloja jo neljä, omaa tyhmyyttäni. P*****!).

Tällaisia suunnitelmia olisi. Aion tämän kaiken tehdä, jotta piristäisin itseäni. Shoppailuterapiaa, ehkä. Akvaristin shoppailuterapiaa. Toivotaan, että Haaparannalta löytyy joku sikamagee taistoukkokin, jooko? :)

1 kommentti:

  1. Suunnitelmat meni uusiksi, sillä en pystykään mitään pikkualtaista valjastamaan tuohon käyttöön. Täytyy yrittää varovasti lisäillä taistolasten altaaseen tuota hiekkaa. Onneksi se vajooa tosi hitaasti.

    VastaaPoista